4 hospitals de Barcelona entre els 10 millors d’Espanya

L’Hospital Clínic (segon lloc), el Vall d’Hebron (cinquè), l’Hospital Quirón de Barcelona (vuitè) i el Centre Mèdic Teknon (en desena posició) se situen entre els deu millors hospitals d’arreu de l’Estat, segons l’Índex d’Excel·lència Hospitalària (IEH) 2017 elaborat per l’Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economia Aplicada. 

L’IEH, està elaborat mitjançant enquestes a 1.750 professionals de la salut de tota Espanya i avalua l’excel·lència en base als resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn. 

Per la seva part Madrid col·loca a cinc hospitals entre els set millors classificats encapçalats per la Fundación Jiménez Díaz. València, obté una distinció pel novè lloc del Hospital La Fe, l’únic que no es de Madrid o Barcelona. 

Durant la presentació dels resultats, Jesús Sánchez Lambás, vicepresident executiu de l’Instituto Coordenadas i director del projecte IEH 2017, ha afirmat que “a pesar que la sanitat a Espanya, un dels pilars bàsics del nostre estat del benestar, s’enfronta a una situació complexa, en la qual la solvència i sostenibilitat del sistema no estan garantides, els nostres hospitals i els nostres professionals se situen, any rere any, entre els millors del món”. 

Per això, des de l’Instituto Coordenadas volen reconèixer, un any més a través del IEH, “l’excel·lència, la innovació i el benestar social des de la rigorositat i la qualitat en l’anàlisi”, ha afirmat. “L’excel·lència hospitalària repercuteix en el benestar final del pacient i, darrere d’aquesta excel·lència, tant la qualitat del servei com la capacitat innovadora han de ser elements claus a l’hora de guiar les actuacions dels hospitals del nostre país”, ha manifestat Lambás. 

 

Top3Barcelona 28-12-2017