Esclerosi múltiple: MULLA’T

 

Més de sis-centes piscines a Catalunya participen activament en la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” que enguany se celebrarà el diumenge 10 de juliol i que des de fa més de 20 anys impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

 

El diumenge 10 de juliol és el dia escollit per celebrar la 23a edició del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, una festa que ja s’ha convertit en la segona trobada solidària més multitudinària de Catalunya. Les dotze del migdia és l’hora en què tots els participants s’hauran de capbussar.

 

Enguany, a més de participar al “Mulla’t” des de les més de sis-centes piscines catalanes que s’adhereixen cada any a la campanya, la Fundació Esclerosi Múltiple també ha organitzat activitats simultànies a través de les quals també es podrà col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple, mentre que paral·lelament algunes de les piscines incorporen activitats.

 

Una de les novetats d’enguany és la Ruta del Pa amb Tomàquet que es farà coincidint amb el ”Mulla’t” als bars i restaurants associats al Gremi de Restauració de Barcelona. Una part del preu de la ruta es destinarà a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

 

Vols ser voluntari? Algunes piscines adherides al “Mulla’t per l’esclerosi múltiple 2016″ necessiten el suport de voluntaris. Si hi vols col·laborar trobaràs tota la informació aquí.

 

Una malaltia sobre la qual cal investigar

 

L’esclerosi múltiple és una malaltia és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central (SNC) mitjançant el sistema immunològic. Es tracta de la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves (entre 20 i 40 anys d’edat) i afecta de manera predominant el sexe femení. L’EM té múltiples manifestacions i es pot presentar de manera diferent a cada persona. A Catalunya, hi ha 7.000 persones afectades d’esclerosi múltiple.

 

La Fundació Esclerosi Múltiple es va fundar el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense ànim de lucre amb la missió de millorar la qualitat de vida de les persones que tenen aquesta malaltia i destinar recursos a la investigació, al benestar físic, psíquic i social dels pacients. La FEM disposa d’una xarxa d’hospitals de dia i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET).