Llum verda a la futura residència del Campus Diagonal – Besòs

L’edifici entrarà en funcionament el curs 2019 – 2020 i tindrà una capacitat de 300 places per a estudiants, personal docent i investigadors.  

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va assistir a la col·locació de la primera pedra de la futura residència universitària del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El futur centre es començarà a construir el mes de novembre i tindrà capacitat per a 300 estudiants, professors i investigadors. 

Durant la seva intervenció, Janet Sanz destacá que la construcció de la residència d’estudiants “s’emmarca en l’objectiu comú d’aconseguir que aquest territori sigui un espai que faci sentir tothom orgullós, i això cal fer-ho de la mà dels veïns, dels barris i del seu dia a dia”. 

A més de la tinenta d’alcaldia, a l’acte simbòlic hi van assistir el Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro, l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau; el rector de la UPC, Enric Fossas; un representant de l’empresa LIFE, Serge Hannecart; l’arquitecte de l’obra, Patrick Lootens i el director de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, Luis Llanes.

 

Un equipament de més de 6.000 metres quadrats 

L’empresa LIFE ha estat la guanyadora del concurs públic per a la construcció i gestió de la futura residència universitària. La constructora invertirà 14 milions d’euros en aquest equipament de més de 6.000 m2. 

El centre es construirà al costat de la futura zona verda del Campus. Estructurat en vuit plantes, l’edifici està concebut al voltant d’un espai obert central, un pati enjardinat que permetrà l’entrada de llum natural fins al nivell -1. En aquest primer soterrani i a la planta baixa, s’hi ubicaran el vestíbul i serveis comuns com una sala de música-gimnàs, una cafeteria, el restaurant, sales polivalents i un aparcament de bicicleta. 

Les plantes superiors es destinaran a les habitacions dels residents. El centre comptarà amb 17 apartaments, 80 habitacions individuals, 79 habitacions per compartir i 14 habitacions dobles, totes equipades amb cuina americana. 

A més de les zones verdes de la planta baixa, l’edifici disposarà també de diverses terrasses a les plantes 5 i 8 amb vistes al Campus i al mar, així com una piscina.Top3Barcelona 09-11-2017