Locals i comerços sense barreres

L’IMPD (Institut Municipal de Persones amb Discapacitat) ha posat en marxa una diagnosi sobre l’accessibilitat als comerços de Barcelona. Una vintena de persones visitaran els establiments dels eixos comercials principals per avaluar-ne les condicions d’accessibilitat i incorporar-los en un mapa digital que, per mitjà de l’aplicació mòbil Mapp4all, permetrà a les persones amb discapacitat localitzar els locals que no tinguin barreres. 

“Barcelona ha estat sempre pionera en la millora de l’accessibilitat física, però tenim encara molt trajecte a recórrer per fer la ciutat inclusiva per a tothom i accessible també en totes les vessants, com la comunicativa”, ha explicat la tinenta d’alcaldia Laia Ortiz que afegeix: “La millora en els comerços de proximitat té una repercussió exponencial sobre la qualitat de vida i les possibilitats de vida autònoma de les persones amb discapacitat.” 

Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats, destaca la responsabilitat social dels comerciants que aposten per contribuir a aquests canvis, que “redunden en benefici de tots. El comerç té un paper clau per fer de Barcelona una ciutat que garanteixi el dret d’accessibilitat universal”. 

Mapp4all https://www.mapp4all.com/ , una aplicació gratuïta disponible per a Android i IOS, permetrà fer cerques filtrades de locals en funció de cada necessitat (mobilitat reduïda, discapacitat visual, auditiva…), i alhora, les persones usuàries podran fer-hi aportacions i valorar l’accessibilitat dels diversos establiments que visitin.