Música als parcs

Els espais verds de la ciutat s’omplen de música gràcies al tradicional festival “Música als parcs”. Aquest cicle de concerts estiuencs va néixer fa més de quinze anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència dels joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i nits d’estiu.

Aquest certamen de concerts d’estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres.  El cicle s’inicia amb un concert d’obertura al mes de juny amb un concert singular, i ofereix concerts cada setmana fins a finals d’agost, quan un concert de cloenda tanca el certamen.

La selecció de músics per alguns dels concerts es duu a terme el primer trimestre de l’any en curs entre joves formacions musicals i solistes, a càrrec d’un jurat especialment designat. La convocatòria es publica al web municipal. Està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals.