Ramblistes d’Honor 2016

Amics de La Rambla va lliurar en un acte institucional al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, els guardons de Ramblista d’Honor. L’acte va comptar amb la participació del periodista i escriptor Arturo San Agustín que va reivindicar La Rambla d’avui, d’ahir i de demà en el seu discurs introductori.

 

El CEO i director de GSMA, John Hoffman per la seva aposta per Barcelona al convertir-la en la seu del Mobile World Congress,  el dibuixant Francisco Ibáñez perquè la seva creativitat i els seus entranyables personatges formen part de les lectures de generacions de barcelonins, el president de la Fundació Tot Raval, Roger Marcet per la seva feina en favor del barri del Raval i el seu esforç per aconseguir la millora de la qualitat de vida dels seus veïns y el director de “Las Golondrinas”, Manel Roca, per la seva llarga relació amb la ciutat i amb la seva gent, relació que l’ha convertit en un dels elements tradicionals de la ciutat i en el primer contacte amb el mar per a molts barcelonins, van recollir els guardons que els acrediten com a Ramblistes d’Honor.

En el seu discurs, el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, després d’agrair als guardonats el seu compromís amb la ciutat i amb La Rambla, va demanar que el desenvolupament del Pla Especial d’Ordenació de La Rambla serveixi per convertir La Rambla en el cinquè barri de Ciutat Vella i per equilibrar l’us turístic i ciutadà del passeig central de Barcelona. Fermín Villar va acabar demanant a les forces polítiques de la ciutat consens per tenir cura de La Rambla i “coratge i immediatesa” per millorar La Rambla amb el desenvolupament del Pla Especial.

L’Associació d’Amics de La Rambla convoca els guardons de Ramblista d’Honor, que va crear l’any 1962, amb l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de Barcelona.